Sevärdheter & mötesplatser

I Bodafors med omnejd finns många sevärdheter och mötesplatser av olika slag.

Sevärdheter och museum

Kulturgatan i Bodafors

På den anrika Magasinsgatan i Bodafors, där Svenska Möbelfabrikerna en gång blomstrade, finns mycket att se och uppleva för den som är intresserad av möbeldesign, trähantverk och kulturhistoria.

https://kulturgatan.se/

Promenad, motion & vandring

Hälsostigen

Promenad- och motionsslinga på  8km runt Bodafors samhälle.

Aktivitetsspår

I sydvästra delen av Bodafors samhälle finns Bodafors Orienteringsklubbs nya Aktivitetsspår. Det elbelysta spåret slingrar sig genom det vackra landskapet och är även anpassat för personer med olika funktionshinder. Rullstolar, barnvagnar eller rullatorer är inget problem och hela slingan har ledramp för vita käppar. Aktivitetsrundan är ett samarbete mellan Bodafors OK och Nässjö kommun.

Aktivitetsrundan Puls och styrka

Naturslinga - Ekomuseet

Muséet ansvarar för en 3 km lång naturslinga. Den utgår från muséet och skär genom 12 olika genuina naturtyper. Tydliga skyltar informerar om växt- och djurliv.

Skogsslinga - Ekomuseet

I samverkan med SÖDRA-koncernen och Emåns Ekomuseum har det inrättats en speciell skogsslinga. Den visar hur modernt skogsbruk kan förenas med nödvändig naturhänsyn och närhet till vatten. Slingan har tillkommit med tanke på utbildning av skogsägare, men vänder sig också till övriga med anknytning till skogsfrågor. Båda slingrar sig vackert utmed Emån. Emån är ett av Europas artrikaste flodområden och klassas numera som nationalälv. 

Mattarps bokskog

Mattarps bokskog är ett av Europas nordligast belägna bokbestånd och ligger mellan byarna Broddarp och Mattarp på de allra högsta delarna av Småländska höglandet.


Idrott och lek

I Bodafors finns många idrottsföreningar och gym.

Varsviksbadet

Kommunal badplats vid Storesjön med grillplatser gungställning, volleyboll och kiosk.

Hinderbana

Vid B-fabriken finns en hinderbana för de mindre

Utegym

Utegym vid Vareviksbadet

Utegym vid Emåvallen

Utegym vid Aktivitetsspåret

Lekplatser

Per Hörbergs väg

Emåskolan

Parkgatan

Parkskolan

mfl ...

Näridrottsplatser

Emåskolan

Parkskolan

...